500 гр. червено грозде без семки, измито и подсушено
225 гр. сирене крема на стайна температура
200 гр. сирене Рокфор, на стайна температура (може и друго синьо сирене)
2 с.л. прясно мляко
прясно смлян черен пипер на вкус
6 чаши орехи
В купа смесете сирената и млякото и с миксер разбийте до кремообразна смес. Пуснете гроздовите зърна в получения крем и ги разбъркайте добре, за да се покрият отвсякъде със сиренето. В кухненски робот или блендерн смелете фино орехите, докато станат на едър прах. Пресипете ги в широка плоска чиния. Гребвайте по едно гроздово зърно (както е оваляно в сиренето) и внимателно овалвайте в ореховия прах. Оставете получените топчета настрана. Когато сте оваляли всички гроздови зърна, оформете получените орехови топки като грозд и украсете по желание!