Грозде в буркан - отваря се точно на Нова година за късмет и берекет!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Грозде в буркан - отваря се точно на Нова година за късмет и берекет!
Грозде в буркан - отваря се точно на Нова година за късмет и берекет!
6567
Грозде в буркан - отваря се точно на Нова година за късмет и берекет!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата е стара и обикновено се използва за приготвяне на гроздов ликьор . Но в народа има поверие, че така приготвеното грозде има магическа символика и носи щастие в дома.

Бурканът с грозде се отваря точно в полунощ, когато настъпи Новата година.

Нищо сложно, нищо трудно, гроздовите зърна се нареждат и поръсват със захар, след което се заливат с домашна ракия. Всеки на трапезата взима по едно зрънце грозде за късмет и късмет през Новата година. За тази цел се използва бяло грозде, но ако искате да направите ликьор, тогава можете да използвате всяко грозде.

грозде в буркани

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

1 стъклен буркан

бяло грозде

5 лъжици захар

500 мл домашна ракия

ПРОЦЕДУРА:

В чист стъклен буркан с капак, който се затваря добре, се нареждат зърната от бяло грозде. Поръсват се с пет супени лъжици захар и се заливат с домашна ракия. Бурканът се затваря плътно и се съхранява на хладно място в мазето или килера. Отваря се точно на Нова година и всеки си взема по едно зърно за щастлива и успешна година.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft