Гръцка мусака с патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Гръцка мусака с патладжани
Гръцка мусака с патладжани
admin
Добавена от: admin
69167
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патладжана, около 1 кг
500 гр. кайма
3 домата
3 – 4 скилидки чесън
1 глава кромид лук
2 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
щипка захар

за заливката:
2 яйца
4 с.л. брашно
300 мл вода
магданоз за поръсване

Патладжаните се обелват, нарязват се на колелца и се поставят в купа, залети с вода поне за 30 мин за да се отцедят от горчивия вкус. След това се измиват със студена вода, подсушават се и се изпичат на грил (грил-тиган) или на силна фурна с мъничко зехтин до омекване.
Лукът и скилидките чесън се нарязват на ситно и се задушават с малко зехтин, след което към тях се добавят настърганите на ренде домати. Доматеният сос се задушава докато се сгъсти и тогава се добавя каймата. Подправя се на вкус с риган и щипка захар. Заливката се приготвя като брашното се запържва в малко масло до златисто, след това се разрежда с вода и се добавят разбитите яйца. Сосът ври 2-3 минути и се отстранява от огъня. В тавичка се редят ред патладжани, ред домати с кайма, отново ред патладжани и ястието се слага да се пече на 200 градуса. След 30 минути мусаката се залива със заливката и се пече до готовност. Поднася се поръсена с магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft