Гръцка мусака с патладжани и кайма

22 Декември 2011
84475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кайма - 1 кг
лук - 2 глави кромид
патладжани - 5 средно големи
черен пипер
сол - на вкус
домати - 6 броя
червени чушки - 5 броя капия
магданоз
олио
кашкавал - 200 г
Всички зеленчуци се режат на колелца (патладжаните по дължина). В сгорещено олио задушете лука, прибавете и каймата заедно със сол и черен пипер.
В намазнена тава започнете да редите патладжани, отгоре кайма, отгоре кръгчета домати и чушки, поръсете с малко олио и подправки и редете така до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре завършете с патладжани. Поръсете ястието обилно с магданоз и сложете да се изпече в умерена фурна. Веднага, след като го извадите от печката наръсете с малко рендосан кашкавал и върнете за 5 минути да хване златист загар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари