Гръцка салата
22 Декември 2011
12567
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
домати – 1 кг.
краставици – 1 бр.
зелени чушки – 1 бр.
лук – червен 1 гл.
сирене – фета 200 гр.
магданоз – 1/2 вр.
маслини – 10 - 15 бр.
зехтин – 100 мл.
винен оцет – 30 мл.
черен пипер
сол
Доматите и краставицата се нарязват на шайби, лукът се нарязва на лентички, а чушката на кръгчета. Смесват се, заедно с маслините и се разбъркват в купа.
Сиренето са нарязва на кубчета с размер около 1 см, добавя се към салатата и се разбърква отново.
Прави се дресинг, като се смесват зехтинът, оцетът, солта и черния пипер и се разбъркват добре.
Салатата се сервира полята с дресинг и поръсена със ситно нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари