Гръцка салата с домати и чесън
22 Декември 2011
18522
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измитите домати се разрязват на половина, поставят се в дълбок тиган с разреза нагоре, посипват се добре със ситно нарязания чесън, насоляват се, поръсват се с червения пипер, налива се оливията и тиганът се захлупва с капак; поставя се на огъня.
Когато мазнината започне силно да ври, капакът се снема и съдът се оставя на слаб огън да се задушат доматите, без да се разпадат.
След като се охладят, се поставят в салатиера, поливат се с оливията, в която са били задушени, и се украсяват с клончета от магданоз.
Поднасят се студени.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари