Гръцка салата с риба
28 Август 2012
9368
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 средно големи домата, нарязани на едро
1 краставица - обелена и нарязана на едро
1 глава червен лук - нарязан на шайби
1 чушка - нарязана на шайби
12-15 броя маслини каламата
риган
сирене (фета или бяло саламурено), нарязано на плочка или на кубчета
каперси - по желание
зехтин екстра върджин
оцет - по желание
1 консерва дребна риба - например сардела
листенца пресен босилек
листенца рукола - по желание
Краставиците и доматите се нарязват на едро и се объркват заедно с нарязаните на шайби чушка и лук. Осоляват се.
Върху тях се поставя оваляното в риган сирене. Салатата се полива със зехтин и се подправя с оцет - по желание. Добавят се каперси (по желание), нарязаните листенца босилек (рукола) и сарделите.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари