Гръцката торта с шоколад и ядки е коренно различна от останалите - Има специален аромат заради една съставка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гръцката торта с шоколад и ядки е коренно различна от останалите - Има специален аромат заради една съставка
Гръцката торта с шоколад и ядки е коренно различна от останалите - Има специален аромат заради...
801
Гръцката торта с шоколад и ядки е коренно различна от останалите - Има специален аромат заради една съставка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гръцка торта с орехи и шоколад може да се намери и на вашата празнична трапеза. Комбинацията от тези два вкуса е празник за всички сетива, а ето какво ще ви трябва и как протича процесът на приготвяне.

За блата:

  • 15 белтъка
  • 15 с.
л. захар
  • 15 с. л. смлени орехи
  • 6 с. л. счукани орехи
  • 15 с. л. смлени бисквити
  • 1,5 ч. л. бакпулвер
  • За плънката:

    • 15 жълтъка
    • 150 г захар
    • 80 г царевично нишесте
    • 2 супени лъжици ванилов екстракт
    • 1 пакетче ванилова захар
    • 800 мл мляко
    • 300 г омекотено масло
    • 200 г млечен шоколад
    • 200 г бял шоколад
    • 4 супени лъжици натрошени бисквити

    За бита сметана:

    • 1/2 опаковка бита сметана
    • 300 мл мляко

    Рецепта за гръцка торта с шоколад и ядки :

    За този сладкиш първо разбийте с миксер белтъците до твърди връхчета, след това добавете захарта, супена лъжица наведнъж, като разбивате през цялото време, докато получите лъскави връхчета. След това се добавят смлените и нарязани орехи, бисквитите и бакпулвера и всичко се разбърква с шпатула. Разпределете сместа в кръгла форма за торта с размер 26 см, която предварително сте застлали с хартия за печене. Пече се 20 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. Направете 3 блата, като за всеки са необходими 5 белтъка. Докато блатовете изстиват, пригответе плънката.

    Разбъркайте жълтъците със захарта, набухвателя, ванилията и ваниловата захар. Загрейте млякото на среден огън до кипене, след това добавете жълтъците и продължете да готвите, като бъркате непрекъснато, докато плънката се сгъсти, 4-5 минути. Прехвърлете пълнежа в друга купа, покрийте го с прозрачно найлоново фолио и го оставете да се охлади до стайна температура.

    Когато плънката се охлади, разбийте с миксер, след което постепенно добавете маслото със стайна температура, като разбивате през цялото време с миксер. След това добавете натрошеното мляко и белия шоколад заедно с натрошените бисквити. Всичко се разбърква и се разделя на три части. Напълнете блатовете с плънката, след което оставете тортата в хладилник за поне половин час, преди да я покриете с разбита сметана.

    Разбийте сметаната с млякото според указанията на опаковката, след което намажете цялата торта с разбитата сметана. Украсете тортата по желание, с горски плодове, бадемови люспи или смлени орехи. Оставете да престои една нощ в хладилника. Насладете се.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft