Гръцки локумки с орехче - най-добрата рецепта от тук до Халкидики! Крехки, пръхкавки и се топят, като ги сложиш върху езика:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гръцки локумки с орехче - най-добрата рецепта от тук до Халкидики! Крехки, пръхкавки и се топят, като ги сложиш върху езика:
Гръцки локумки с орехче - най-добрата рецепта от тук до Халкидики! Крехки, пръхкавки и се топят,...
8722
Източник: gotvach.bg
Гръцки локумки с орехче - най-добрата рецепта от тук до Халкидики! Крехки, пръхкавки и се топят, като ги сложиш върху езика:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Локумките са сред любимите домашни сладки у нас. Рецепти има всякакви - с олио, мас или масло, с или без ядки, с бяло или червено вино...

Днес обаче ще ви представим една изключително сполучлива рецепта за гръцки локумки - топят се от сладост, а са толкова крехки, че се разпадат, щом ги сложиш в уста! Ето и как се приготвят традиционните гръцки локумки с орехче :

Гръцки локумки с орехче

Продукти:

350 гр. масло

200 гр. захар

1 пак. ванилена захар

100 мл зехтин

2 жълтъка

60 мл бренди или коняк

300 гр. орехи, запечени и едро нарязани/смлени

1-2 кутии ароматен локум

2 ч.л. бакпулвер

850 гр. брашно

пудра захар за овалване

Приготвяне:

Поставете орехите на един ред в суха тава и ги запечете леко. Охладете ги напълно и смелете едро или нарежете.

Нарежете локума на малки парченца.

В купа сложете размекнатото масло, захарта и ванилената захар. Разбийте с миксер, докато сместа стане гладка и пухкава.

Добавете на тънка струйка към сместа зехтина, а след това и жълтъците - един по един. Готовата смес разбийте хубаво.

Добавете и брендито, и отново разбийте.

В друг съд смесете брашното и бакпулвера, и ги добавете към маслената смес, като бъркате, докато се получи леко ронливо тесто.

От тестото с длани оформете топки с големина на орех, като по средата поставете от смлените орехи и парченце от локума, след което притиснете отново, за да се оформи топче.

Подредете сладките в тава върху хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна около 25 минути. Трябва леко да порозовеят.

След като извадите локумките от фурната, оставете ги в тавата 5 минути и после внимателно оваляйте гръцките сладки в пудра захар.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft