1/2 пак. масло
1 глава лук
8-10бр. средни гъби печурки
2 скилидки чесън
700-800гр. кайма
стръкове магданоз
1 ч.л. сух риган
сол на вкус
пипер на вкус
кимион на вкус
4 с.л. зехтин
кори за баница
3-4 яйца
100мл. прясно мляко
100-200гр. натрошено сирене Фета или обикновено
В загрят тиган се слага малко количество от маслото, докато се разтопи. След това се слагат и нарязаният лук, чесън, гъби и всичко се запържва докато придобие леко златист цвят. В отделен съд се смесва каймата с ригана, солта, пипера и кимиона на вкус, след което се прибавя към гъбите. В подходяща за печене тава се нареждат последователно корите за баница, като всяка отделно се намазва хубаво със зехтин и се поставя върху предишната. Като се надерят подготвените кори, върху тях се изсипва плънката от гъбите и каймата. След изсипването на плънката, корите се завиват навътре към пълнежа, като бохча (или плик за писма). В отделен съд се разбиват яйцата, млякото и натрошеното сирене и се подправят с чубрица. Сместа се излива върху плънката и корите, като се стремим да облее навсякъде и да попие до където може. Пирогът се запича на добре загрята фурна, до получаване на приятен загар.