Гръцки пирог с месо

вход през zajenata.bg
Гръцки пирог с месо
admin
Добавена от: admin
49654
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 пак. масло
1 глава лук
8-10бр. средни гъби печурки
2 скилидки чесън
700-800гр. кайма
стръкове магданоз
1 ч.л. сух риган
сол на вкус
пипер на вкус
кимион на вкус
4 с.л. зехтин
кори за баница
3-4 яйца
100мл. прясно мляко
100-200гр. натрошено сирене Фета или обикновено

В загрят тиган се слага малко количество от маслото, докато се разтопи. След това се слагат и нарязаният лук, чесън, гъби и всичко се запържва докато придобие леко златист цвят. В отделен съд се смесва каймата с ригана, солта, пипера и кимиона на вкус, след което се прибавя към гъбите. В подходяща за печене тава се нареждат последователно корите за баница, като всяка отделно се намазва хубаво със зехтин и се поставя върху предишната. Като се надерят подготвените кори, върху тях се изсипва плънката от гъбите и каймата. След изсипването на плънката, корите се завиват навътре към пълнежа, като бохча (или плик за писма). В отделен съд се разбиват яйцата, млякото и натрошеното сирене и се подправят с чубрица. Сместа се излива върху плънката и корите, като се стремим да облее навсякъде и да попие до където може. Пирогът се запича на добре загрята фурна, до получаване на приятен загар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft