Гръцки спаначен дип

вход през zajenata.bg
Гръцки спаначен дип
admin
Добавена от: admin
9413
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 глава бял лук, на кубчета
1/2 краставица, на кубчета
1/2 домат, на кубчета
85 гр. черни маслини без костилка, нарязани
2 чаши хумус (дип от нахут)
140 гр. пресни листа спанак, измити и накълцани (или нарязани с блендер)
1/4 чаша сирене Гауда, настъргано
1 чаша бяло сирене (Фета), натрошено и разделено на 2 половинки

В голяма купа смесете първите съставки (от лука до маслините); сложете в хладилник.
Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете хумуса, спанака и гаудата в огнеупорна купа; покрийте с половината бяло сирене. Запечете за 12 минути (докато сиренето леко покафенее). Извадете от фурната и оставете да се охлади 10-тина минути.
Поднесете, като сложите няколко лъжички от салатата върху част от дипа. Поръсете с останалото бяло сирене. Може да поднесете към гръцки питки (пита), тортила чипс или друг тип хляб (чипс). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft