Гурме не ми трябва с тази рецепта: Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица. Лиги текат край фурната, докато се пече!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гурме не ми трябва с тази рецепта: Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица. Лиги текат край фурната, докато се пече!
Гурме не ми трябва с тази рецепта: Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица. Лиги текат край...
11151
Гурме не ми трябва с тази рецепта: Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица. Лиги текат край фурната, докато се пече!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичат пилешкото месо, не само защото е вкусно, но и защото се приготвя много по-бързо от всички други видове месо. А ако задушите бутчетата на пилето в сос от вино и горчица, ще получите най-вкусното и сочно месо, което сте правили.

Ако не можете да си представите обяда без месо, но все пак искате да е здравословен и вкусен, препоръчваме ви да опитате така приготвеното пиле. Може да използвате горни или долни бутчета, а месото се задушава в ароматен сос от бяло вино и горчица.

Много е просто, а като гарнитура можете да поднесете предварително сварена паста, картофено пюре, ризото или смес от задушени зеленчуци.  Сочните пилешки бутчета се приготвя бързо, а и съставките не са скъпи. Ето какво ви трябва:

Сочни пилешки бутчета в бяло вино

Продукти:

6 горни или долни пилешки бутчета

сол

черен пипер

розмарин

магданоз

2 супени лъжици брашно

масло

7-8 малки глави лук или 1,5 глава червен лук

2 чаши бяло сухо вино

2 чаени лъжички горчица

250 мл паста

250 мл чери домати

Приготвяне: 

Овкусете месото със сол и черен пипер на вкус от всички страни и го натрийте добре. След това го поръсете с брашно от двете страни. Разтопете маслото в тиган на слаб огън, след което запържете месото от двете страни до приятен загар.

бутчета в масло

пържени бутчета

Извадете го от тигана, след което добавете ситно нарязан или нарязан на полумесеци лук. Когато омекне, добавете виното и оставете да къкри 5 минути, след това добавете горчицата и розмарина и разбъркайте добре, за да се разпределят съставките.

задушен лук

Върнете месото, похлупете и намалете температурата, след което оставете да къкри още 20 минути. През това време сварете любимата си паста според указанията на опаковката и се уверете, че е ал денте и не е преварена.

месо под капак

Към готовото месо добавете разполовените чери доматчета и оставете да къкри на котлона още 5 минути. 

пиле с чери домати

Декорирайте със ситно нарязан пресен магданоз. 

бутчета на тиган

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft