Гурме шишчета от пиле с бекон: Хитът на лятното барбекю! Ястие за мераклии:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гурме шишчета от пиле с бекон: Хитът на лятното барбекю! Ястие за мераклии:
Гурме шишчета от пиле с бекон: Хитът на лятното барбекю! Ястие за мераклии:
7525
Гурме шишчета от пиле с бекон: Хитът на лятното барбекю! Ястие за мераклии:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе много вкусни и сочни пилешки шишчета с бекон , които ще оберат точките на лятното барбекю край басейна. Колкото и да направите, всички до едно се изяждат и всеки иска допълнително. Рецептата е направо елементарна, а резултатът може да се нарече "гурме":

шишчета върху пюре

Пилешки шишчета в бекон

РЕЦЕПТА 1

Продукти: 

500 г пилешко филе / бяло месо

200 г бекон, нарязан на тънки ивици

сол и черен пипер на вкус

малко бахар на прах

Можете също така да добавите подправки и пресни билки по ваш вкус.

РЕЦЕПТА 2

Продукти: 

500 г бяло пилешко месо

1 голяма прясна чушка

1 голяма глава червен лук

2 големи моркова

около 300 г бекон

1 чаена лъжичка суха подправка (вегета) и къри

щипка черен пипер

20 мл олио

10 дървени клечки за шишчета

пилешко шишче в бекон

Приготвяне - РЕЦЕПТА 1: 

Нарежете бекона на тънки ивици, а ако нямате специална машина, помолете месаря ​​да ви го нареже. Ще ви трябват около 200 г бекон, но е най-добре да вземете малко повече, защото според моя опит винаги не стига.

Измийте пилето под студена вода, отцедете го и след това избършете излишната вода с хартиена кърпа. Нарежете го на по-едри кубчета или лентички, като за шишче. Смесете всички необходими подправки в малка купа, след което ги изсипете върху месото.

Разбъркайте добре, най-добре с ръце, за да може подправките да се разпределят равномерно по всяко парче месо. Увийте всяко кубче месо с тънка лента бекон. Ако лентата бекон е дълга, тогава я скъсете.

Нанижете четири парчета месо на всяко дървено шишче. Наредете шишчетата върху загрята скара и ги запечете от двете страни по пет минути. Поднесете месото с комбинация от картофи, ориз или варени зеленчуци, но не забравяйте и салатата. Ако харесвате шишчета със зеленчуци, тогава използвайте следната рецепта:

Приготвяне – РЕЦЕПТА 2: 

Месото се нарязва на кубчета. Добавете малко олио, подправките и малко червен лук, разбъркайте добре и оставете захлупено в хладилника за няколко часа. 

мариновано пиле

Нарежете чушката и лука на кубчета, а моркова на колелца и ги сварете малко докато омекнат. Нарежете бекона на тънки лентички.

продукти шишчета

ПОДРЕЖДАНЕ: Върху дървената клечка се слагат чушка, морков, лук, след това месо, увито в бекон, и се повтаря по същия начин до изчерпване на материала. 

нанизани шишчета

Така приготвените шишчета се пекат в тиган, най-добре в грил тиган, докато се запекат от двете страни. 

пилешки шишчета

шишчета в бекон

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft