гъби - 700-800 г
олио - 2-3 с.л.
лук - 3-4 глави кромид
моркови - 2 броя
целина - 1/2 глава
брашно - 2 с.л.
домати - 3-4 броя
чесън - 2 скилидки
черен пипер - на вкус
индийско орехче - 1/2 ч.л.
дафинов лист - 1 лист
лимони - 1 брой
магданоз
сол
Нарежете лука, гъбите (ако има нужда), морковите, целината и ги задушете в малко мазнина до омекване. Прибавят се нарязаните 2 домата, овкусява се подправки и къкри до увиране на доматите. Зеленчуците се изсипват в леко намазнена тава, добавят се дафиновите листа и се заливат с размитото в малко вода брашно.
Поръсват се с накълцан магданоз, нарязаните скилидки чесън, а отгоре се нареждат резени лимон и домати на кръгчета. Огретенът се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за половин час.