Гъбен пай с качамак и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Гъбен пай с качамак и бекон
Гъбен пай с качамак и бекон
admin
Добавена от: admin
17494
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата от качамак:

качамак (около 1 чаша, сварен предварително в 4 чаши вода - трябва да се получи консистенция, която да може да се маже)

2 с.л. чесново масло

сол на вкус

За плънката:

125 гр. гъби печурки

125 гр. гъби кладница (или друг вид, по желание)

1 глава лук, нарязана

зехтин за пърженето

щипка сушена мащерка

100 гр. нарязан бекон

2 с.л. доматено пюре

1/2 ч.л. захар

100 мл. прясно мляко

1 яйце

2 с.л. брашно с качул

2 щипки сол

1/2 чаша сирене моцарела

1/2 чаша сирене гауда (или кашкавал)

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете формата за пай с масло. Сварете качамака, объркайте го с чесновото масло и оставете настрана, похлупен с капак. 

Изпържете лука и гъбите с мащерката в зехтина. Добавете бекона и пържете още минута-две. Добавете доматеното пюре и заахрта и пържете още малко (около минута). 

В мерителна купа сложете брашното и солта, добавете млякото и разбийте добре, след което добавете яйцето и отново разбийте добре.  С гърба на лъжицата или с шпатула размажете качамака на равен слой по дъното на формата за пай, така че да покрие и стените.  Отгоре сипете плънката с гъби и излейте млечно-яйчения крем. Покрийте с настърганите сирена и печете 15-20 минути, докато сиренето приятно се разтопи и зачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft