300 гр. гъби
400 гр. моркови
1 кисела краставичка
200 гр. лук
120 гр. аспержи
3 скилидки чесън
черен пипер на вкус
лют червен пипер на вкус
сол на вкус
1/3 с.л. зехтин
Нарежете лука на средни кубчета, гъбите - по желание, морковите на кръгчета, а аспержите на 4 части. Чесъна нарежете на ситно.
Сварете аспержите в подсолена вода за 2 минути и ги охладете под студена струя вода. Сварете морковите до готовност и ги охладете по същия начин.
Запържете лука и чесъна до златисто в загрят зехтин. Прибавете гъбите и гответе, докато водата се изпари. Прибавете сварените зеленчуци, ситно нарязаната краставичка, подправките на вкус и гответе за минута при постоянно бъркане. Охладете и пасирайте зеленчуците до получаване на гладък пастет.