гъби - около 300 г печурки + 3 броя за отгоре
лук - 3 глави
картофи - 3 броя, сварени
чесън - 3 скилидки
вино - 50 мл бяло
кашкавал - 50 г настърган
сирене - 50 г настърган пармезан + 100 г моцарела + 1/2 ч.ч. настърган чедър
сметана - 50-60 мл готварска
риган - 1 ч.л. сух
индийско орехче - 1/2 ч.л.
мащерка - по желание
сол - на вкус
черен пипер
масло - краве
Нарежете гъбите, лука и чесъна. Загрейте малко масло в тиган и ги сложете да се задушават. Готовите зеленчуци се смесват в намазнена тава заедно с картофите и нарязаната моцарела. Овкусяват се с подправките и сол и се заливат с виното и сметаната.
Слагат се да се пекат на умерен огън, докато течността се изпари. След това, отгоре се нареждат нарязани филийки гъби и се наръсват с настърганите сирена.
Пече се до апетитна коричка на сирената и кашкавала.