Гъбен сос с бяло вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Гъбен сос с бяло вино
Гъбен сос с бяло вино
admin
Добавена от: admin
9609
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

гъби - 200 гр. 
масло - 80 гр. 
лук - 80 гр. 
брашно - 29 гр. 
бяло вино - 280 мл. 
сол 
черен пипер 
лимонов сок

Сварените гъби се нарязват на ситно и се запържват заедно с настъргания лук в сгорещеното масло. Поръсват се с брашното и се заливат с бялото вино и отварата. Сместа се оставя да ври, докато се получи гладка, средно гъста каша с отделяща се отгоре мазнина. Подправя се със сол, черен пипер, лимон или винена киселина и се пасира през сито.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft