Гъбен сос с бяло вино
22 Декември 2011
9609
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
гъби - 200 гр.
масло - 80 гр.
лук - 80 гр.
брашно - 29 гр.
бяло вино - 280 мл.
сол
черен пипер
лимонов сок
Сварените гъби се нарязват на ситно и се запържват заедно с настъргания лук в сгорещеното масло. Поръсват се с брашното и се заливат с бялото вино и отварата. Сместа се оставя да ври, докато се получи гладка, средно гъста каша с отделяща се отгоре мазнина. Подправя се със сол, черен пипер, лимон или винена киселина и се пасира през сито.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари