1 пакет бутер тесто
1 жълтък за намазване
1 глава лук
300 г мариновани гъби манатарка
250 г гъби печурки
30 г масло
2-3 супени лъжици олио
2-3 супени лъжици бяло вино
1 филия хляб
1 кубче пилешки бульон
Загрейте в дълбок тиган олиото и маслото и щом се сгорещят, запържете вътре нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и натрошения хляб. Щом се позапържат зеленчуците, добавете виното, стрития бульон и няколко лъжици топла вода и задушете всичко до готовност на плънката. Добавете подправки на вкус - черен пипер, червен пипер, чубрица и пр. Бутер тестото размразете и разточете на правоъгълен лист. Изсипете в средата му плънката и завийте отгоре краищата на стегнат плик. Намажете щрудела с разбития жълтък и изпечете в загрята на 200 градуса фурна до готовност на тестото.