Гъбена запеканка
22 Декември 2011
68498
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
гъби - 800 гр. пресни
кромид лук - 2 глави
домати - 2-3
магданоз - 4-5 стръка
зехтин - 2 с.л.
сол - 1 щипка
кашкавал - 100 гр. нискомаслен
зехтин - 2 с.л.
брашно - 3-4 с.л.
прясно мляко - 1 ч.ч. нискомаслено
Гъбите и лукът се нарязват надребно, посоляват се и се задушават в сгорещения зехтин. Прибавят се доматите и магданозът, нарязани наситно. Разбърква се и след около 5 минути сместа се прехвърля в тава.
За сосът зехтина се сгорещява в тиган, прибавя се брашното, разбърква се и постепенно се налива млякото.
Ястието се залива с получения сос и се пече в умерено сгорещена фурна до зачервяване.
Още топло, се поръсва с настъргания кашкавал и се сервира.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари