1 глава лук
1 среден картоф
2 средни моркови
1 тиквичка
по желание - розички броколи
1/4 корен от целина
1/4 корен пащърнак
2 листенца дафинов лист
1 кубче бульон за супа
1 супена лъжица подправки (Вегета)
200 гр. пресни печурки
2 стръка пресен чесън
1 чаена лъжичка куркума
по желание - сол, черен пипер и масло
Всички зеленчуци нарежете на едри парчета и ги поставете да заврат заедно с дафиновия лист, кубчето бульон и подправките (Вегетата). След като зеленчуците омекнат, извадете дафиновия лист и заедно с течността поставете всичко в блендер. Пасирайте до гладка смес. Овкусете по желание. Гъбите нарежете и ги запържете леко в малко масло заедно с пресния чесън, предварително нарязан на ситно. Подправете ги и ги прехвърлете в крем супата. Добавете куркума и черен пипер, и поднесете супата гореща като предястие. Добър апетит!