Нежна кремообразна консистенция и аромат, който те кани примамливо да дойдеш в кухнята! Това е тази апетитна и изключително вкусна гъбена крем-супичка , точно така, както я готвят в най-добрите ресторанти. Сега може да си я направите у дома, а ние имаме за вас идеалната рецепта.
Копринена гъбена крем-супичка
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 16-17 гъби печурки
- 1 глава лук
- 1/2 голяма чушка
- 3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица масло
- 2,5 супени лъжици брашно
- 1 литър вода (наполовина гореща и наполовина студена)
- 1 чаша (250 мл) мляко
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- малко копър/магданоз
ПРОЦЕДУРА:
1. Нарежете лука на ситно, а гъбите на малки кубчета. След това нарежете чушката и запържете всички заедно в малко олио.
2. Когато зеленчуците омекнат малко, добавете ситно нарязаните гъби и маслото. Гответе на малко по-силен котлон от преди, докато гъбите пуснат течността си.
3. Когато течността се изпари, отново намалете котлона, добавете брашното и запържете още 2-3 минути. След това се налива половин литър студена вода и продължава варенето при непрекъснато бъркане.
4. Когато започне да ври, добавете половин литър гореща вода и 1 чаша мляко и разбъркайте отново.
5. Покрийте с капак и гответе 10 минути на среден огън. След това изключете котлона и овкусете с черен пипер, сол и ситно нарязан копър. Разбъркайте и сервирайте.
Да ви е сладко!