500 гр. говеждо/телешко филе, нарязано на кубчета
2 с.л. зехтин екстра върджин
1 чаша нарязан лук
1 чаша нарязани моркови
опаковка гъби (350 гр.), нарязани едро
1/2 чаша сурово жито/пшеница
300 гр. пилешки бульон
5 чаши вода
1 ч.л. едра сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 чаши нарязано листно цвекло (листа кориандър, магданоз или на вкус)
Загрейте зехтина в тенджерка. Прибавете късчетата месо и задушете до покафеняване. Добавете лука и морковите и варете, бъркайки периодично, докато лукът омекне - около 7 минути. Прибавете гъбите и бъркайте отново, докато течността се изпари, а гъбите омекнат - 8 минути. Сложете измитото жито, бульона, водата, сол и черен пипер и объркайте добре всичко. Покрийте съда и оставете да заври, след което намалете котлона и оставете супата да къкри 40 минути, докато пшеницата омекне. Добавете нарязаните зелении и оставете да се вари още 5 минути. Поднесете супата топла.