Гъбена супа с жито и месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Гъбена супа с жито и месо
Гъбена супа с жито и месо
admin
Добавена от: admin
4969
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. говеждо/телешко филе, нарязано на кубчета
2 с.л. зехтин екстра върджин
1 чаша нарязан лук
1 чаша нарязани моркови
опаковка гъби (350 гр.), нарязани едро
1/2 чаша сурово жито/пшеница
300 гр. пилешки бульон
5 чаши вода
1 ч.л. едра сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 чаши нарязано листно цвекло (листа кориандър, магданоз или на вкус)

Загрейте зехтина в тенджерка. Прибавете късчетата месо и задушете до покафеняване. Добавете лука и морковите и варете, бъркайки периодично, докато лукът омекне - около 7 минути. Прибавете гъбите и бъркайте отново, докато течността се изпари, а гъбите омекнат - 8 минути. Сложете измитото жито, бульона, водата, сол и черен пипер и объркайте добре всичко. Покрийте съда и оставете да заври, след което намалете котлона и оставете супата да къкри 40 минути, докато пшеницата омекне. Добавете нарязаните зелении и оставете да се вари още 5 минути. Поднесете супата топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft