около 700-800 гр. пресни гьби
Гъбите се почистват и измиват добре, след което се нарязват на филийки. Лукът се реже на ситно, след което се задушава заедно с гъбите в половината масло - до омекване. Добавя се нарязаният магданоз и всичко се разбърква добре. Гъбената смес се прехвърля в намазнена тавичка. Приготвя се сос Бешамел: брашното се запържва в останалото масло, след което постепенно и при непрекъснато бъркане се прибавя млякото. Сосът се оставя да къкри на бавен огън, докато се сгъсти, като се бърка периодично, за да не се образуват бучки. Добавят му се черен пипер и сол на вкус. Със соса се залива ястието в тавата. Пъха се в загрята предварително на 180 градуса фурна и се запича, докато се зачерви леко. Малко преди да се извади от фурната, запеканката се поръсва с настъргания кашкавал и се допича до готовност.