Гъбена чорба
22 Декември 2011
28904
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
гъби – 400 г пресни
масло – 2-3 с.л.
лук – 1 глава
брашно – 1 с.л.
червен пипер
черен пипер
индийско орехче – 2 щипки
яйца – 1 брой, сварено
копър – 1 с.л.
магданоз – ½ връзка
Почистете гъбите, нарежете ги на парчета и ги сварете в подсолена вода. Отделно запържете в маслото 1 ситно нарязана глава лук с 1 с.л. брашно.
Поръсете запръжката с червен пипер, разредете я с малко гореща вода и я изсипете при гъбите.
Бъркайте, добавете индийското орехче и оставете чорбата да се довари. Щом я махнете от котлона прибавете накълцаните копър, магданоз и поръсете малко черен пипер.
Сервирайте гъбената чорба с натрошено сварено яйце.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари