2 моркова
1 глава лук
8-10 диви гъби
3 супени лъжици ориз
връзка копър
5 супени лъжици доматено пюре
1 яйце
1/2 чаша прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Лукът се нарязва на дребно и се слага да заври в тенджера с около литър и половина вода. През това време гъбите се почистват и нарязват на едри парчета. Морковите се нарязват на едри колелца и заедно с гъбите се добавят към врящия лук. Прибавят се около половин супена лъжица сол, щипка черен пипер, доматеното пюре и се оставя да поври на тих огън около 20 минути. След това се добавя и добре измитият ориз, като супата се разбърква, за да не се слепят на дъното оризовите зърна. Вари се още 10-15 минути - до готовност на ориза.
През това време яйцето се разбива добре, към него се прибавят млякото и ситно нарязаният копър. След като супата се отстрани от котлона, в купата с разбитото яйце и мляко се добавят няколко черпака горещ бульон и се разбърква добре. Супата се оставя да изстине леко. Яйчената смес, объркана с бульона, се добавя постепенно към поизстиналата супа при непрекъснато бъркане, докато се получи супа с мек млечно кафяв цвят.