Гъбени палачинки
7 Януари 2013
9781
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г. гъби
200 мл. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
3 яйца
сол
Почистените гъби се настъргват на едро ренде и се сваряват за 20 мин.
Охладени и изцедени се разбъркват с млякото. Добавя се брашното, пресято със содата за хляб. Яйцата се разбиват и се прибавят към сместа. В тефлонов тиган с малко мазнина се сипва по малко от получената смес и се пържат палачинки от двете страни.
Готовите палачинки се нареждат в плато и се поднасят със сос и плънка по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари