Гъбени сандвичи с печено сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Гъбени сандвичи с печено сирене
Гъбени сандвичи с печено сирене
admin
Добавена от: admin
23388
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. масло
1 с.л. олио (зехтин)
1 малка глава лук, нарязана на резени
220 гр. по-дребни гъби печурки, нарязани
2 скилидки чесън, накълцани
1 ч.л. мащерка
1/4 ч.ч. бяло вино или бульон
сол и пипер на вкус
1 с.л. магданоз, накълцан
1/2 ч.л. олио от трюфели (по желание)
1 ч.ч. сирене грюер (или подобно - тип гауда, едам и пр.), на резени
1/4 ч.ч. пармезан, настърган
4 филии хляб
2 с.л. масло

Разтопете маслото и загрейте олиото в тиган на средна температура. Добавете лука и задушете до омекване, за около 5 минути. Прибавете чесъна и мащерката и гответе, докато пуснат аромата си, около минута-две. След това сложете гъбите и продължете със задушаването, докато започнат леко да се карамелизират и станат златисто-кафяви, около 10-15 минути. Добавете виното, деглазирайте тигана и гответе, докато по-голяма част от течността се изпари. Подправете със сол и пипер и отстранете от огъня. Оставете сместа да се охлади леко.
Сложете сиренето към гъбите и смесете добре.
Намажете с масло всяка филия хляб и поставете 2 от тях в тигана с намазнената страна надолу. Покрийте всяка филия с 1/2 от сместа с гъбите и най-накрая поставете останалите резени хляб с намаслената страна нагоре. Запечете ги, докато сиренето се разтопи, а хлябът придобие златисто-кафяв цвят - около 2-4 минути на страна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft