Гъбено ризото с маслини
3 Януари 2013
23431
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се измива и се сварява в подсолена вода, след което се изплаква със студена вода и се отцежда. В голям тефлонов тиган се загрява мазнина, колкото да покрие дъното. Запържват се първо лукът, нарязан на тънки полумесеци и морковите - на пръчици, за 1-2 минути. Прибавят се нарязаният чесън и гъбите - на тънки филийки, и се пържи още 2 минути при непрекъснато разбъркване. Сипва се бирата, соевия сос, сухите подправки и маслините - обезкостени и нарязани. Когато течността изври и зеленчуците омекнат, се слага оризът и зелените подправки, ситно нарязани. Разбърква се няколко минути, докато се овкуси оризът и се отстранява от огъня.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари