Гъбено ризото с маслини

вход през zajenata.bg
Гъбено ризото с маслини
admin
Добавена от: admin
23431
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ориз - 1 ч.ч. дългозърнест
моркови - 2 бр.
лук - 1 глава
чесън - 4 скилидки
гъби - печурки или друг вид по желание 100 г
маслини - 100 г зелени
бира - светла 50 мл.
олио
вегета
къри
черен пипер
соев сос
магданоз
копър

Оризът се измива и се сварява в подсолена вода, след което се изплаква със студена вода и се отцежда. В голям тефлонов тиган се загрява мазнина, колкото да покрие дъното. Запържват се първо лукът, нарязан на тънки полумесеци и морковите - на пръчици, за 1-2 минути. Прибавят се нарязаният чесън и гъбите - на тънки филийки, и се пържи още 2 минути при непрекъснато разбъркване. Сипва се бирата, соевия сос, сухите подправки и маслините - обезкостени и нарязани. Когато течността изври и зеленчуците омекнат, се слага оризът и зелените подправки, ситно нарязани. Разбърква се няколко минути, докато се овкуси оризът и се отстранява от огъня.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft