Гъбено суфле
19 Януари 2012
7769
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 г гъби
60 г масло
70 г кашкавал
2 с.л. брашно
4 яйца
400 г прясно мляко
индийско орехче
сол
Почистените и измити гъби се задушават. Режат се на много ситно или да се смелят в месомелачка или пасатор. Прави се сос бешамел (от брашното и млякото) и се добавят гъбите, настърганият кашкавал, жълтъците, солта, индийското орехче, като се бърка се добавят и разбитите на сняг белтъци. Получената смес се слага във форма за суфле, намазана с масло. Пече се и се поднася топло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари