Гъбено суфле с пилешко и кашкавал
4 Май 2012
28651
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пилето се почиства, измива се и сварява в подсолена вода. Оставя се да изстине, обезкостява се и се нарязва на ивички.
В половината от маслото се запържва брашното и се разрежда с 2 ч.ч. бульон от варенето на пилето. Към получения сос се прибавят нарязаното месо, настърганият кашкавал, задушените в 1/4 масло гъби, жълтъци, сол и черен пипер.
Накрая с леко разбъркване се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма за суфле. Пече се в умерено загрята фурна до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари