500 гр. гъби печурки, нарязани
125 гр. диви гъби, внимателно почистени и нарязани, ако са големи
1/4 чаша масло
1/4 чаша заквасена сметана (или готварска сметана)
1 малка тиква (spaghetti squash - около 1 кг), изпечена и настъргана на ситно
6-8 големи листа градински чай, смлени (около 2 с.л. с качул)
110 гр. козе сирене с чесън и див лук
сол и черен пипер на вкус
Разтопете половината масло в голям тиган на умерен огън, докато заври. Прибавете нарязаните гъби и гответе при непрекъснато бъркане, докато гъбите пуснат цялата си влага и тя се изпари, така че гъбите да зацвърчат и намалят значително обема си. Отнема до 10-тина минути. След като са готови, прехвърлете в купа и повторете с останалото масло и дивите гъби.
Щом дивите гъби са готови, върнете обратно печурките, прибавете сметаната и тиквата, като бъркате леко, за да се смесят продуктите. Добавете градинския чай и козето сирене и отново объркайте добре, като разтърсвате тигана. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.