60 мл зехтин
500 г гъби (печурки)
3 скилидки чесън
60 мл сухо бяло вино
или 60 мл пилешки бульон
1 с л лимонов сок
щипка люспи от червен пипер
сол
смлян черен пипер
1 с л ситно нарязан магданоз
Гъбите се почистват и нарязват на тънки филийки. Чесънът се нарязва на много дребно или се настъргва на ренде. В тиган се сгорещява мазнината. Добавят се гъбите и чесънът. Пържат се на силен огън 2 минути до омекване, като се разбъркват непрекъснато. Огънят се намалява на среден. Прибавят се виното (бульон), лимоновият сок и люспите от червен пипер. Подправя се със сол и черен пипер. Всичко се разбърква. Гъбите се готвят 2-3 минути или до пълното омекване на гъбите. Поръсват се с магданоз. Гъбите се разпределят по купички и се поднасят.