Гъби със сметана в хрупкаво легло от картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гъби със сметана в хрупкаво легло от картофи
Гъби със сметана в хрупкаво легло от картофи
5055
Гъби със сметана в хрупкаво легло от картофи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата е за много лесно и вкусно ястие, което може да се приготви бързо и да се хареса от цялото семейство, защото комбинацията е наистина завладяваща. Сметаната в комбинация с гъби, картофи и подправки наистина има завладяващ вкус. 

Нужните продукти са дадени за 5 картофа, но разбира се ако искате можете да увеличите бройката и да направите пропорционално увеличение на продуктите, ако са 10, увеличавате продуктите двойно и така нататък.

100 грама лук

5 броя картофи

500 грама гъби

15 гр.

масло

125 мл. сметана

1,5 супени лъжици брашно

125 гр. настърган кашкавал

сол, черен пипер

дафинов лист

зелени подправки

домати (за декорация)

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и се нарязват на две половини. След това изрежете средната част, образувайки лодки от картофите. Подготвените зеленчуци поставете в тенджера, залейте с вода, добавете дафинов лист и сол. Поставете тенджерата на огъня, след като заври варете 5-7 минути. Извадете картофите и ги поставете на чиния.

Измийте гъбите и ги нарежете на малки кубчета. Обелете лука и го нарежете на тънки филийки. Преместете готовите продукти в тигана, добавете растително масло, сол и пържете до готовност.

Добавете маслото към готовите гъби и разбъркайте добре.

Приготвяне на соса: Изсипете брашното в купа, добавете малко сол и сметаната. Разбъркайте соса добре, така че да се получи консистенцията на течна сметана.

Добавете подготвения сос към гъбите и продължете да задушавате, докато течността се изпари.

Покрийте тавата с хартия за печене и наредете картофите в нея. Отгоре сложете готовите гъби. Сложете за 15 минути във фурната, загрята на 180 градуса.

Настъргайте кашкавала на ренде. Поръсете жулиена с настърганото сирене. Поставете отново във фурната за 5-10 минути. Преместете готовото ястие на чиния и сервирайте на масата. Украсете с резени домати и копър.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft