Гъска във винен сос

вход през zajenata.bg
Гъска във винен сос
admin
Добавена от: admin
10950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр. гъска
1 ч.ч. (200 мл) олио
5-6 бр. моркови
4 бр. корени от магданоз
1 глава целина
1/4 ч.ч. (50 г) брашно
червен пипер
магданоз
сол
1/4 ч.ч. (50 мл) бяло вино

Измитата гъска се нарязва на парчета, които се пържат в мазнината до зачервяване. Изваждат се и в същата мазнина се задушават нарязаните моркови, корени и целина. Прибавя се брашното и червения пипер, разрежда се с 3-4 чаши вода, посолява се и се връща месото. Вари се на тих огън. Когато омекне месото, се прибавя виното. Варенето продължава още 15-20 минути. След това месото се изважда, сосът се претрива през цедка и отново в него се пуска месото. Поръсва се със ситно нарязан магданоз. Ястието може да се поднесе с пюре от картофи или пресни зеленчуци.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft