Гъска във винен сос
22 Декември 2011
10950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измитата гъска се нарязва на парчета, които се пържат в мазнината до зачервяване. Изваждат се и в същата мазнина се задушават нарязаните моркови, корени и целина. Прибавя се брашното и червения пипер, разрежда се с 3-4 чаши вода, посолява се и се връща месото. Вари се на тих огън. Когато омекне месото, се прибавя виното. Варенето продължава още 15-20 минути. След това месото се изважда, сосът се претрива през цедка и отново в него се пуска месото. Поръсва се със ситно нарязан магданоз. Ястието може да се поднесе с пюре от картофи или пресни зеленчуци.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари