Гъста грахова супа с месо (Снерт)
24 Април 2012
10701
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Залейте граха с вода и накиснете за 8-10 часа под капак. Отцедете и заедно със свинското поставете в тенджера с посолена вода. Гответе на слаб огън за около 3 часа. Добавете лука, стеблото и горната част на целината, бъркайте от време на време и варете още половин час.
Накрая добавете шунката (наденицата) и варете още 10 минути. Извадете шунката и я нарежете на филийки.
Вече нарязана, я върнете обратно в супата.
Супата се сервира в дълбока чиния, най-добре с тъмно печиво и традиционното за Холандия сирене. Месото от супата се яде с хляб и се полива с горчица.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари