1 средна глава кромид, нарязан на ситно
по половин от всеки вид – червена, зелена и жълта чушка
1-2 скилидки чесън
2 консерви нарязани домати
1 опаковка доматена паста (доматено пюре)
1 чаша червена леща
3-4 чаши пилешки или зеленчуков бульон
голяма шепа босилек
1/2 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио
По желание:
босилеково песто
нарязан кориандър
кръгъл селски хляб – издълбан от средата
Загрейте тенджера с дебело дъно на котлона и сипете вътре олиото. Задушете лука, чесъна и чушките, докато омекнат. Добавете останалите съставки и оставете супата да се вари 30 минути. Добавете малко вода, ако стане прекалено гъста. Опитайте на вкус и подправете, ако е необходимо. По желание може да поднесете супата в купа от хляб с много накълцан кориандър и лъжичка босилеково песто!