2 с.л. масло
110 гр. нарязани гъби
½ чаша брашно
3 чаши пилешки бульон
140 гр. консерва кондензирано мляко (неподсладено)
½ чаша пълномаслено прясно мляко
1 - 1½ чаша сварено пилешко месо, нарязано на ситни кубчета
¼ ч.л. бял пипер
сол на вкус
моркови, целина и лук (сварени и нарязани на дребно - използвайте останалите зеленчуци от приготвянето на бульона)
нарязан магданоз
Разтопете 2 с.л. масло в голяма тенджера. Задушете вътре нарязаните гъби. Смесете маслото и прясното мляко в стъклен буркан с капак и разбийте сместа, докато стане гладка. Излейте я в тенджерата. Добавете бульона и кондензираното мляко. Гответе на бавен огън, докато сместа се сгъсти.
Прибавете пилето и останалите нарязани зеленчуци (използвайте зеленчуците от приготвянето на пилешкия бульон). Разбъркайте, докато се затопли зеленчукът. Прибавете нарязания магданоз и доовкусете със сол и черен пипер.