Гъста телешка супа с карфиол
25 Януари 2012
9428
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 гр. телешко месо
черен пипер
дафинов лист
бахар
1 глава кромид лук
2 моркова
2 корена от магданоз
1/ 2 главичка керевиз
1/2 средно голяма глава карфиол
3-4 картофа
1 китка магданоз
мазнина
лимонов сок
Сваряваме бульон от месото, подправките и лука. Отделно нарязваме морковите, магданоза и керевиза. Карфиола разделяме на розички. Пържим в мазнината нарязания зарзават, без картофите, доката омекнат. Изсипваме го в прецедения бульон и оставяме да ври около 15 мин. Тогава прибавяме нарязаните на малки кубчета картофи и месото.
Когато супата е вече готова, добавяме скълцания магданоз. Оставяме да кипне и сваляме от огъня.
Подправяме с лимонов сок.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари