Гъши дроб с ананас фламбе
27 Февруари 2013
8775
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Дробът се нарязва на филийки. В маслото се запържват за няколко минути шайбите ананас, след което се изваждат и се поставят в чиния за сервиране.
В същата мазнина, където плодът е пуснал част от соковете си, се слага и гъшият дроб. Пържи се от двете страни до зачервяване.
Накрая се фламбира с коняк и се изсипва върху ананаса.
По желание предястието може да се поднесе върху филийки пресен хляб и да се поръси със свеж магданоз или пресен лук.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари