Гьомлезе
22 Декември 2011
5857
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
В тенджера се налива 1 л вода, сипва се брашното и се смесват, като се разбъркват с тел. Постепенно се налива и останала вода, поръсва се солта и се добавя олиото. Трябва да се получи тесто като за палачинки.
Широка тепсия се намазва с олио, в нея се налива един черпак от тестото и се пече около 10 минути под връшник.
Когато първият пласт се изпече, той се поръсва с олио, върху него се сипва още един черпак от тестото и отново се пече под връшник. Процедурата се повтаря до изчерпване на тестото.
Когато се изпече и последният пласт, ястието се сваля от огъня, нарязва се на ромбове и се поднася. По желание може да се консумира с кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари