Гювеч с пилешки дробчета
17 Март 2015
18805
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се обелват и нарязват на кубчета, след което се варят в подсолена вода. Същото важи и за морковите и грахът.
Зеленчуците се изваждат от водата, когато са готови, с решетъчна лъжица. Във водата, в която са се варили, се добавя кубче бульон и след като заври, се дръпва на страна.
Дробчетата се сваряват и се разделят на парченца. В тавичка се нареждат зеленчуците и черните дробчета, заедно с подправките. Магданозът се нарязва на ситно и се поръсва върху зеленчуците в тавата. Поръсват се с олио и горчица и се заливат с течността, в която са се варили (плюс бульона). Тавата се слага в загрятата фурна и се пече, докато се изпари водата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари