Гювече с картофи, грах и топено сирене

22 Декември 2011
114336
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 кг картофи
400 г грах
4 печени чушки
80 г топено сирене
4 яйца
2 стръка пресен лук
черен пипер
сол
Време: 40 минути
Картофите (1/2 кг) се обелват, нарязват се на кубчета и се задушават за 20 минути в подсолена вода. Смесват се с граха от консерва (400 г), топеното сирене (80 г), ситно нарязаните печени белени червени чушки (4 бр), ситно нарязания пресен лук (2 стръка) и всичко се овкусява със сол и черен пипер. Продуктите се разпределят в глинени съдове. Във всяка порция се чуква по едно яйце и ястието се запича под капак за 20 минути. Сервира се веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари