Гювече с наденица и яйце
20 Януари 2012
73351
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
наденица - 4 парчета сурова
чушки - 4 броя червена капия, печена
домати - 4 броя, накълцани
доматено пюре - 4 с.л. пълни
моркови - 2 броя
сол
черен пипер
червен пипер - 2 ч.л.
чубрица - 2 ч.л.
яйца - 4 броя
магданоз - за гарниране
Нарежете наденицата на парчета и ги разпределете в гювечетата. Във всяко сложете равни части нарязани чушки, по един нарязан домат, по половин нарязан морков и поръсете с подправките на вкус.
Във всяко гювече сложете по лъчижка масло, лъжица доматено пюре, долейте по 50 мл топла вода, похлупете и сложете гювечетата да се пекат на 190 градуса за 50 минути. След това махнете капаците, чукнете по 1 или 2 яйца в гювече и доопечете. Поднесете със стръкче магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари