500 гр. кайма
1/2 ч.ч. олио
1 глава лук
5 домата
4 яйца
150 гр. сирене
3-4 с.л. соев сос
50 гр. кашкавал
4 люти чушлета, по желание
черен пипер
червен пипер
чубрица
кубче бульон (зеленчуков)
Сложете в загрятото олио лука, нарязан на едро, каймата и доматите, нарязани на кубчета. Разбъркайте добре, за да се запържат лукът и каймата. След това овкусете с чубрицата, натрошения бульон, черния и червения пипер. Получената смес прехвърлете в гювечета. Отгоре сипете по малко соев сос и натрошено сирене. Разбийте яйцата, добавете настъргания кашкавал и тази смес разпределете върху гювечетата. Най-отгоре поставете по едно люто чушле (по желание). Пъхнете гювечетата във фурната и още горещи ги сервирайте с малко нарязан магданоз отгоре.
Автор: lakomnik.bg