Гювечета с качамак, сирене и яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Гювечета
Гювечета с качамак, сирене и яйце
Гювечета с качамак, сирене и яйце
admin
Добавена от: admin
27354
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. царевично брашно
1,2 л. вода (може смесена с малко мляко)
100 гр. масло
200 гр. сирене
5 яйца
сол
червен пипер
черен пипер
по желание - малко запържени гъби или бекон

Слагаме в голяма тенджера водата да заври. Сипваме сол. При непрекъснато бъркане започваме да изсипваме във врящата вода царевичното брашно на струйка (а не наведнъж). Намаляваме котлона и при непрекъснато (това е много важно) бъркане варим около 15 мин.
Взимаме друга тенджера и кипваме в нея малко вода. Във врящата вода чукваме яйцата, като го оставяме леко да се забулят. После ги изваждаме с решетеста лъжица.
Взимаме 5 гювечета. Намазваме ги с масло. Слагаме на дъното пласт качамак, натрошено сирене и яйце, слагаме и една бучка масло и покриваме с пласт качамак. От горе заливаме с малко разтопено масло, поръсваме с черен и червен пипер и запичаме за 15 мин. във фурната.
Сервираме като обърнем гювечето върху чиния и поръсваме с червен пипер, чубрица и по желание - запържени в масло гъби или бекон. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft