Гювечета с пилешки дробчета и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Гювечета с пилешки дробчета и гъби
Гювечета с пилешки дробчета и гъби
admin
Добавена от: admin
62165
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 5 гювечета:
1 кг дробчета
4-5 глави лук
50 олио/зехтин
2 с. л. оцет
1 с.л. захар
200 г. бяло вино
300 г. домати от консерва
2 с.л. универсална зеленчукова подправка
6-7 скилидки чесън
300 г. гъби
200 г. бекон
сол на вкус
чубрица 

Лукът се нарязва на едро и заедно с олиото, виното и захарта поставя на котлона в тенджера или голям тиган, затваря се с капак да се задуши, докато остане на мазнина. Дробчетата се почистват от останали ципи, поставят се в тенджера и заливат с вряла вода и оцета. Оставят се 5-6 мин да се попарят така и отцеждат. Прибавят се към готовия омекнал вече лук заедно с пасираните или намачкани домати и подправката. Тенджерата не се затваря с капак, оставя се така да къкри, докато отново остане на мазнина. Готовото ядене се разпределя в гювечета, които не се пълнят догоре, по възможност се оставя мазнината в съда. Гъбите се почистват, нарязват ситно и запържват, когато са готови се прибавя и нарязания на не съвсем дребно бекон. Запържва 2-3 мин, прибавя се счукания или нарязан на дребно чесън. Разпределя се в гювечетата по 2-3 лъжици от тях, разбърква внимателно да не се накъсват дробчетата, поръсва с подправка и запича с капачета за 10 мин. 

По желание отгоре може да се наръси с нарязан магданоз или пресен лук

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft