Гюзлеми
22 Декември 2011
30863
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В брашното се оформя кладенче, в което се слагат 2 яйца.
Добавят се сол, оцет и олио и се разбърква.
Налива се прясното мляко, долива се вода и се замесва тесто.
Тестото се разделя на равни по големина топки, които се разточват на тънки кори.
Сварените яйца се обелват, натрошават се и се смесват със сиренето и разбитите сурови яйца.
В средата на всяка кора се слага от приготвената плънка.
Двата срещуположни края на кората се сгъват навътре и отгоре отново се сипва малко от плънката.
Останалите свободни краища също се прегъват. Трябва да се получи правоъгълно пакетче.
Гюзлеми се пържат в сгорещено олио от двете страни до златисто.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари