22 Октомври 2020
23586
Снимков материал: pixabay.com
Лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева изброи три „суперхрани“, за да избегнете усложнения от коронавирусна инфекция .
COVID-19 може да бъде по-тежък при хора с дефицит на витамин Д, цинк и селен, каза тя.
Сред храните, особено богати на тези вещества, Малишева подчерта следното:
- черен дроб на треска - лекарката нарече този продукт най-добрият източник на витамин Д;
- сурови стриди - както отбеляза д-р Малишева, съдържащият се в тях цинк е в състояние да блокира размножаването на коронавирус в клетката;
- бразилски орех - чрез него организмът успява да укрепи естествените „убийци“ на вируси - макрофаги, както и да намали риска от образуване на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове.
Според Световната здравна организация броят на случаите на коронавирус в света е надхвърлил 40,8 милиона, над 1,1 милиона души са починали.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари