Д-р Емилова беше гост и в студиото на БНР. Тя е категорична, че по време на грип и грипна епидемия не бива да се яде кисело и прясно мляко, млечна храна, сирене, кашкавал, сметана, масло, тъй като те съдържат казеин.
Казеин е молекула на белтък – млечен протеин, който довежда до образуването на слуз в организма.
Тялото иска да изчисти тази слуз, но се получава възпаление на синусите, хрема, синуит, ангина, бронхит, писаха в 24chasa.bg.
По време на грип и грипна епидемия най-важното нещо е да имаме силна имунна система, която да пребори влязлата в тялото зараза.
Има няколко начина за подобно действие, различно от съветите на д-р Емилова, която казва да се пие чай с мед.
В моменти на епидемии е необходимо да се приема ударно количество шуслерови соли.
2.
Тук трябва да пиете дражета витамин С, които се разтварят по-бавно в стомаха, но тяхното действие трае много по-дълго, за разлика от разтворимите таблетки.
Витамин С се набавя и от полезната комбинация нарязани лимони с мед или със захар.
Болните от грип е необходимо да ядат настъргано червено цвекло, тъй като то е изключително важно за тяхната силна кръв, която по време на грип също може да се изтощи и човек да се разболее от странични заболявания.
Няма друго средство против грип от гореща, ако бихте могли да издържите и подлютена, пилешка супа.
Минералите, които се отделят от костите на пилето са изключително полезни за подсилване на организма.
Горещата супа предизвиква изпотяване, чрез което изхвърляте навън вредните токсини и микроби от тялото.
Ако имате разстроен стомах следствие на грипа, възможно е да ви стане лошо ако ядете нарязан и намачкан с малко сол кромид лук или чесън.
Но ако нямате проблеми със стомаха, яжте ударни дози, тъй като веществата в чесъна и в червения лук убиват микробите и вирусите.